FIRA DEL FERRO

Boscos de Ferro i la Fira del Ferro Pirinenc

boscosdeferro.blogspot.com.es

El projecte “Boscos de Ferro” neix l’any 2010, impulsat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament social i econòmic de la Vall Ferrera. Aquest projecte es fonamenta en l’àmbit de la recerca i el coneixement, tot posant en valor el seu patrimoni natural i cultural vinculat amb la tradició siderúrgica, que es remunta a quasi 2.000 anys d’antiguitat. Amb aquest projecte es materialitza un anhel històric de la gent de la Vall Ferrera, i de moltes persones i entitats que, des de fa molts anys, s’han interessat per la riquesa patrimonial d’aquest salvatge i preciós racó de Catalunya.
Una de les actuacions més importants del projecte és la realització cada any de la Fira del Ferro Pirinenc  el primer cap de setmana de juliol, creada amb l’objectiu de promoure a nivell acadèmic, lúdic i popular el món de la forja i els artesans que treballen en aquest ram i donar a conèixer el valuós patrimoni històric i cultural lligat a l’explotació del ferro a la Vall Ferrera. Any a any els forjadors participants van creant obres de forja de gran valor artístic que podeu visitar en els diferents pobles de la Vall Ferrera. Junt amb la fira es realitza un mercat de productes artesans, forns de reducció de ferro, carboneres, exposicions, tallers per als més petits, espectacles nocturns, i visites guiades al patrimoni del ferro de la Vall, entre altres..

CARTELL FIRA DEL FERRO 2015, Programa fira del ferro 2015 i Activitats fira del ferro 2015

CARTELL FIRA DEL FERRO 2014.pdf i triptic fira del ferro 2014.pdf

CARTELL FIRA DEL FERRO 2013 .pdf

CARTELL FIRA DEL FERRO 2012.pdf

Site officiel

boscosdeferro.blogspot.com.es

índice

ÚLTIMS FEEDS

Fira del Ferro Pirinenc ha compartido la publicación de Parc Natural de l'Alt Pirineu.
Fira del Ferro Pirinenc

Felicitats a tots els #forjadors que han participat enguany a la VI #firadelferro Pirinenc a la #Vallferrera i que han forjat unes magnífiques #banderoles amb el nom d'algunes de les cases de la #Vallferrera. La #banderola guanyadora ha estat la que han forjat per l'Hotel Saloria. Felicitats!!! ... See MoreSee Less

4 years ago  ·