Milla Vertical D’Àreu 2015

MILLA VERTICAL D’ÀREU 2015 La prova inicial té l’origen en el llibre “L’edat de les pedres” de l’escriptor Pep Coll, on es ressuscita la llegenda de “l’Home que corria més que el sol”; situada en el poble de Malpui, que ben bé podria ser l’Àreu actual. Diu la llegenda que, “la vigília de la Festa major del poble, es feia una cursa a peu entre els fadrins de la població. Es donava la sortida a la plaça del poble just a inici de la posta del sol, i es tractava d’arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant i a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret a escollir fadrina per al ball de la Festa Major.” milla_vertical_2015 Totes les competicions excursionistes que es fan, sempre tenen de contrincant el cronòmetre. En la Milla Vertical d’Àreu competim contra un element natural, el més poderós de tots, contra el Sol. Al Pirineu francès, sovint aquests curses solen estan acompanyades d’una festa popular i d’un mercat tradicional i artesanal que pot durar tot un cap de setmana sencer. Per totes aquestes raons, després d’uns anys de dispersió i pèrdua de contingut torna als seus orígens més purs, sortida, a la posta del sol, a la plaça d’Àreu i arribada dalt del cim del Monteixo abans de la posta del sol. La data escollida, el segon dissabte de juny, permet encetar la temporada estiuenca uns quants dies abans. Fitxa tècnica: Sortida de la plaça d’Àreu pel pont del poble pit a munt sempre per la carena, arribada a jespedil (2.200 m), per als joves i al cim de Monteixo (2.905 m) pels adults. La baixada es realitza per la mateixa ruta d’ascens estrictament, ja fora de cursa i senyalitzada pels controls de cursa ja que molts dels corredors la realitzen de nit. Hi ha un control de tall al punt nomenat jespedil (2.200 m) pels corredors que han estat superats pel sol. Longitud de cursa a cim del Monteixo de aprox. 5.600 m, desnivell 1.680 m. Recorregut Milla Vertical 2015: Recorregut-milla-vertical Reglament Milla Vertical 2015:

– Els menors de 18 anys han de portar autorització dels pares o tutors legals.
– Cal dur el dorsal al pit fins a la meta, visible i sense doblegar ni retallar per tal d’anotar el temps de cursa. Durant la baixada i fins l’arribada al pont del riu d’ Àreu, s’ha de continuar dur-lo posat i ensenyar-lo als controls que ho demanin.
– Qui superi els horaris de tall, haurà de recular “ipso-facto” per on indiqui la organització.
– Qui es retiri, té l’obligació d’informar-ne als controls més propers i seguir llurs indicacions.
– L’organització no es fa responsable dels accidents o altres perjudicis que la participació en la cursa pugui comportar, abans, durant i després de la prova, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.
– L’organització pot desqualificar qualsevol participant que no respecti el reglament i que embruti o degradi la muntanya en general, així com qui contravingui la normativa vigent sobre prevenció d’incendis. Queda totalment prohibit tirar o abandonar qualsevol tipus de brossa i/o envasos.
– El mal temps no hauria de ser obstacle per a la celebració de la prova. Si bé l’organització podrà decidir modificar l’itinerari segons les condicions meteorològiques.
– Qualsevol situació no prevista en el present reglament es resoldrà segons el criteri de l’organització. – La inscripció implica el coneixement i acceptació del present reglament. – Material obligatori: Paravent, frontal, proteccions de goma a la punta dels bastons i dorsal.(recomanable manta tèrmica).
– El recorregut serà degudament senyalitzat amb cartells indicadors i cintes de balisa ben visibles. – Hi haurà dos punts d’avituallament. Un al Jespedil (2.200 m) que serà líquid i sòlid (xocolata, fruita i begudes) i l’altre a meta que serà líquid i gominoles.

13 de juny , Àreu, Alins de Vallferrera, Pallars Sobirà

Inscripcions Aquí Vall Ferrera Turisme E-mail: ajuntament@alins.ddl.net telf: 973624405/649698853